Wildlife Photography

This species is small in size. Relatively long straight bill compared to its body length. Its colors vary between bright green, reddish violet, white and black. Lonely. Local of humid forests and grasslands.

It is a small hummingbird with a short beak, endemic of the Biogeographic Chocó region. It has an iridescent purple pectoral crescent and conspicuous, mainly white inner rectrices. Its name Urosticte means spotted tail and derives from the Greek roots oura = tail and stiktos = spotted. The Benjamin Pitet was established in honor of the naturalist and merchant John Benjamin Leadbeater

It is the only species in the genus Urochroa. Its name means colorful tail and derives from the Greek roots oura = tail and khroa = color. The epithet bougueri was established in honor of the French mathematician, astronomer and hydrographer Pierre Bouguer.

The orange-breasted fruiteater (Pipreola jucunda) is a species of bird in the family Cotingidae native to Colombia and Ecuador. Its natural habitat is subtropical or tropical moist montane forests. It is a plump green bird about 18 centimetres (7 in) long. Males have a glossy black head and bib, an orange throat and yellow belly. Females lack the dark head and have green upper parts and green and yellow streaked underparts. Both sexes have orange beaks and greyish-green legs. This is a relatively common species with a wide range, and the International Union for the Conservation of Nature has rated its conservation status as being of «least concern».

This bird is around 23cm. It has unmistakable characteristics. Above its beak it is black and below it is orange. Its eyes are red and it has a rather long tail. It is deep black in color with white cheeks, white pectoral tufts and broad white tips on its outer rectrices. It has inner margins of white inner rectrices that are prominent in flight.

Own of Central America and the extreme northwest of South America. This Nuthatch is the only one with densely ridged tops and bottoms. Its name Xiphorhynchus comes from the Greek roots xiphos = sword and rhunkhos = beak. The epithet lachrymosus comes from Latin and means full of tears.

The black-chested buzzard-eagle (Geranoaetus melanoleucus) is a bird of prey of the hawk and eagle family(Accipitridae). It lives in open regions of South America. This species is also known as the black buzzard-eagle, grey buzzard-eagle or analogously with «eagle» or «eagle-buzzard» replacing «buzzard-eagle», or as the Chilean blue eagle. It is sometimes placed in the genus Buteo.

The American kestrel (Falco sparverius) is the smallest and most common falcon in North America. It has about a two to one range in size over subspecies and sex, varying in size from about the weight of a blue jay to a mourning dove. It also ranges to South America, and is a well-established species that has evolved seventeen subspecies adapted to different environments and habitats throughout the Americas. It exhibits sexual dimorphism in size (females being moderately larger) and plumage, although both sexes have a rufous back with noticeable barring. Its plumage is colorful and attractive, and juveniles are similar in plumage to adults.

Book your birding tour